Techno Consulting Science

Instalatii sucuri de fructe de cea mai buna calitate puteti realiza numai cu SC Techno Consulting Science SRL

INSTALATII SUCURI DE FRUCTE

     Instalatiile se realizeaza dupa elaborarea fluxului tehnologic optim de obtinere a sucurilor de fructe, in stransa concordanta cu nivelul de tehnicitate solicitat de parteneri si cu bugetul alocat. Se stabileste si capacitatea de productie medie orara pentru a putea dimensiona corect echipamentele conducatoare. Noi realizam instalatii sucuri de fructe care acopera toate operatiile incluse in fluxul tehnologic elaborat: sortare, spalare, zdrobire, macerare enzimatica zdrobitura, presare la rece/cald, decantare gravitationala, cupajare, omogenizare, pasteurizare, dozare, capsare, ambalare, marcare.

     Achizitia utilajelor se face de la o serie de firme din Europa, cu care lucram in parteneriat. O mentiune in plus, o facem pentru pasteurizatoarele produse in Franta, care pot functiona cu curent electric, gaz metan natural, gaz propan de butelie, abur tehnologic,pot asigura temperatura de 92°-94° Celsius si care au pe batiu vase izolate si masini de dozat sucul in butelii de sticla. Asiguram montajul utilajelor/echipamentelor si asistenta tehnica la productie experimentala pana la atingerea parametrilor tehnici proiectati. Noi livram instalatii sucuri de fructe care asigura cerintele impuse produselor finite de catre normele HACCP.

    

Instalatii sucuri de fructe finalizate:

- Asociatia de Legume si Fructe Siculeni, Harghita;
- Szabo Fruits Secuieni, Harghita;
- Asociatia Agricultorilor Vacaresti, Harghita;
- Pedro Alexia Agromec Iecea Mare, Timis;
- Delicon Falticeni, Suceava;
- Sicran 2002 Lechinta, Bistrita Nasaud;
- Oxigen Agro Product Company Novaci, Giurgiu;
- GM Apple Prod Brasov(linie mobile);
- ICDP Pitesti Maracineni;
- Deo Natural Pitesti;
- Antique Honey Gura Humorului;
- ICDMPI Horting Bucuresti;
- Class Santiago Malu cu Flori, judetul Dambovita;
- Annabella-Fabrica de Conserve Raureni;
- Alpha Simprod Giurgiu;
- Lotex General Vaslui.

    

Instalatii sucuri de fructe in derulare:

- Biofruct Ancora, Cotofenii din Fata, judetul Dolj;
- Moldo Alex& Denis, Semprezeu, Judetul Bistrita Nasaud;
- Negro 2000 Bucuresti.


INSTALATII PRELUCRARE CATINA

     Instalatiile se realizeaza dupa elaborarea fluxului tehnologic optim de obtinere a sucului, separarea samburilor de pulpa, in vederea deshidratarii, precum si a uleiului din samburi/pulpa. Ca si la instalatii sucuri de fructe, se stabileste si capacitatea de productie medie orara pentru a putea dimensiona corect echipamentele conducatoare: uscator, prese cu surub, masini de dozat. Utilajele componente ale instalatiilor acopera toate operatiile incluse in fluxul tehnologic elaborat: congelare catina cu crengi la T=-20°C, sortare, spalare, zdrobire, incalzire termica zdrobitura, pasacitrizare, macerare enzimatica piure, presare la cald, uscare, extractie ulei, dozare, capsare, ambalare, marcare. Achizitia utilajelor se face de la o serie de firme din Italia, Germania, Austria, cu care lucram in parteneriat. Asiguram montajul utilajelor/echipamentelor si asistenta tehnica la productie experimentala pana la atingerea parametrilor tehnici proiectati.

    

Proiecte finalizate

- Sicran 2002 Lechinta, Bistrita Nasaud;
- II Ionut Titiriga,Merghindeal,judetul Sibiu;
- Arbo Biosistem Silistea, Braila

    

Proiecte in derulare

- Topkatina Targu Carbunesti, judetul Gorj;
- Epioils Targu Carbunesti, judetul Gorj;
- Negro 2000 Bucuresti.


INSTALATII CIDRU SI OTET DIN FRUCTE

     Instalatiile se realizeaza dupa elaborarea fluxului tehnologic optim de obtinere a cidrului de fructe, in stransa concordanta cu capacitatea anuala de productie. Se stabilesc volumul de suc de fructe ce urmeaza a fi fermentat, precum si cel pentru stocare/conditionare. Utilajele componente ale instalatiilor acopera toate operatiile incluse in fluxul tehnologic elaborat: sortare, spalare, zdrobire, macerare enzimatica zdrobitura (fructe colorate), presare la rece, cupajare cu suc concentrat, fermentare alcoolica dirijata, stocare, conditionare, filtrare, dozare (cu/fara impregnare), capsare, ambalare, marcare. Achizitia utilajelor se face de la o serie de firme din Europa, cu care lucram in parteneriat,dar si din tara. Se acorda o importanta deosebita rezervoarelor de fermentare cu sistem de racire/incalzire, precum si bateriilor mobile pentru dozarea automata a activatorului/drojdiei/substantelor de cleire. Asiguram montajul utilajelor/echipamentelor si asistenta tehnica la productie experimentala pana la atingerea parametrilor tehnici proiectati. Cidrul de fructe este fermentat in acetatoare speciale,de capacitate de la 250 -2000 litri,in prezenta de bacterii acetice specifice si medii nutritive,parametri necesari pe perioada fermentatiei fiind monitorizati in permanenta.

    

Proiecte in derulare

- Lotex General Vaslui.


LINII CONSERVE LEGUME FRUCTE

    Elaboram tehnologiile si furnizam utilaje pentru linii de prelucrare fructe sub forma de dulceata, de capacitate mica (cca.1000 Kg de fructe/8 ore), vasele de fierbere fiind electrice, acestea fiind utilizate si la pasteurizarea finala a produselor. Liniile respective se preteaza si la fabricarea compotului din fructe nedesamburite. Liniile de prelucrare legume si fructe, cu o capacitate de minim 500 Kg/ora materie prima, se oferteaza in stransa corelatie cu posibilitatile de furnizare de utilitati, in special abur tehnologic si apa. O mentiune in plus o facem pentru conservele de legume, murate “lactic”, procedeu ce are la baza o tehnologie proprie. Utilajele componente din liniile tehnologice sunt fabricate de catre firme din Europa, cu experienta in domeniu: Italia pentru utilajele si echipamentele de prelucrare preliminara, preparare, dozare, inchidere, etichetare, Franta pentru autoclave de sterilizare, Ungaria pentru tunelele de pasteurizare. Asiguram montajul utilajelor/echipamentelor si consultanta tehnica la sarjele de productie,furnizam retete proprii pentru anumite produse,in special pentru cele de “nisa”. Liniile de conserve de legume si fructe livrate de catre noi, pot asigura cerintele impuse produselor finite de catre normele HACCP.

    

Proiecte finalizate:

- Asociatia de Legume si Fructe Siculeni, Harghita;
- Abund Berry Targu Carbunesti, judetul Gorj;
- Lotex General Vaslui;
- Embassy Green Bucuresti;
- Iustart Vaideeni, judetul Valcea.

    

Proiecte in derulare:

- Negro 2000 Bucuresti.



PRODUSE PROPRII BIOKI

    Produsele „BIOKI” sunt fabricate dupa o tehnologie proprie, elaborata dupa o experienta vasta in domeniu, in cercetare si productie. Detinem instalatii sucuri de fructe proprii care permit producerea, pe tot parcursul anului, a sucurilor naturale din legume si fructe, oteturilor in conditiile in care avem asigurata materia prima de baza, merele, pe o perioada de cca.8 luni/an. Semifabricatele de sucuri de fructe (visine,coacaze, mure, afine, catina, aronia) necesare pentru realizarea combinatiilor cu mere sunt ambalate, dupa o usoara „flash” pasteurizare in saci BIB de 220 litri si depozitate pana la utilizare.


    

Gama sortimentala de produse include:

- sucuri naturale de mere, mere si pere, mere si visine, mere si coacaze, mere, mure si coacaze, mere, afine, aronia, catina ambalate la sticle de 0,3L, 1,0L, cu inchidere twist-off si bag in box de 3,0L, 5,0L, 10,0L ;




- suc natural de tomate, fara adaos de zahar la sticla de 1,0 L;



- oteturi de mere, mere si miere, vin rosu cu cimbru si busuioc, ambalate la butelii de sticla de 0,5L, cu inchidere pilfer-proof sau PET de 0,5L;


Loading...

- semifabricate pe baza de mere si alte fructe pentru patiserii.


     Sucurile naturale sunt produse exclusiv din fructe proaspete (mere, pere, visine, coacaze negre/rosii, mure, afine, aronia, catina), atent selectionate si sortate, nu au adaos de apa, suc concentrat de fructe, zahar, indulcitori, coloranti sau acidifianti. Procedeul de obtinere al sucurilor naturale este cel al presarii la rece a zdrobiturii de fructe. Continutul de sediment este controlat prin decantarea gravitationala, efectuata in mod natural. Pentru sucul de mere se folosesc anumite soiuri, iar la combinatiile de mere cu pere, visine, coacaze, mure, afine, se pastreaza mereu raportul dintre ele, in asa maniera incat parametri organoleptici si fizico-chimici sa fie uniformi. La obtinerea sucului de tomate se utilizeaza soiuri specifice, cu un continut suficient de zaharuri, pentru a nu mai fi necesara efectuarea corectiilor de gust. Sunt controlate atent temperatura utilizata la tratamentul termic al zdrobiturii, durata acestei operatii cat si gradul de vascozitate al piureului de tomate obtinut dupa pasacitrizare.


     Produsele astfel obtinute se conditioneaza printr-o operatie de pasteurizare si se ambaleaza in sticle cu inchidere twist-off de capacitate 0,3 litri si 1,0 litri sau in punga bag in box. Procedeul de pasteurizare efectuat cu ajutorul unui pasteurizator cu “sicane”, se efectueaza instantaneu, evitandu-se astfel gustul de “fiert”. Dupa inchiderea recipientilor de sticla, este controlat nivelul de vid obtinut, lucrul acesta conducand la imposibilitatea punerii in consum a produselor cu eventuale neconformitati calitative. Modalitatea de pasteurizare confera produselor finite o prospetime a gustului, pastrandu-se marea majoritate a indicatorilor nutritionali valorosi (vitamine, amino-acizi, elemente minerale, acizi organici).


     Oteturile de mere, mere si miere se realizeaza prin dubla fermentatie alcoolica si acetica a sucului de mere sau amestecului de suc de mere si miere poliflora. Pentru aromatizarea otetului de vin rosu invechit se utilizeaza plante aromatice uscate. Produsele se conditioneaza si se pasteurizeaza la o temperatura joasa.


     Semifabricatele pentru patiserie se realizeaza pe baza de mere si alte fructe, fiind ambalate la galeti de plastic.


     Periodic se efectueaza controlul fizico-chimic si microbiologic al produselor BIOKI la laboratoare acredidate.