Liniile tehnologice se realizeaza dupa elaborarea fluxului tehnologic optim de obtinere a sucurilor de fructe si legume, in stransa concordanta cu nivelul de tehnicitate solicitat de parteneri si cu bugetul alocat. Se stabileste si capacitatea de productie medie orara pentru a putea dimensiona corect echipamentele conducatoare.Utilajele si echipamentele acopera toate operatiile incluse in fluxul tehnologic elaborat: sortare, spalare, zdrobire, macerare enzimatica zdrobitura, presare la rece/cald, decantare gravitationala,filtrare, cupajare, omogenizare, pasteurizare, dozare, capsare, ambalare, marcare.
Achizitia utilajelor se face de la o serie de firme din Europa, cu care lucram in parteneriat. O mentiune in plus, o facem pentru pasteurizatoarele produse in Franta, care pot functiona cu curent electric, gaz metan natural, gaz propan de butelie, abur tehnologic,pot asigura temperatura de 92°-94° Celsius si care au pe batiu vase izolate si masini de dozat sucul in butelii de sticla. Asiguram montajul utilajelor/echipamentelor si asistenta tehnica la productie experimentala pana la atingerea parametrilor tehnici proiectati.Livram linii de sucuri de fructe si legume care asigura cerintele impuse produselor finite de catre normele HACCP si IFS.
Linii tehnologice finalizate:
- Asociatia de Legume si Fructe Siculeni, Harghita;Linii tehnologice in derulare:
- Happy Orchard, CalarasiLiniile tehnologice se realizeaza dupa elaborarea fluxului tehnologic optim de batozare a catinei congelate, obtinere a sucului, separarea samburilor de pulpa, in vederea deshidratarii, a uleiului din samburi/pulpa,piureului,nectarurilor,dulcetei,gemului.Se stabileste si capacitatea de productie medie orara pentru a putea dimensiona corect echipamentele conducatoare: presa,incalzitor tubular,uscator, prese cu surub, masini de dozat. Utilajele componente ale instalatiilor acopera toate operatiile incluse in fluxul tehnologic elaborat: congelare catina cu crengi la T=-20°C, batozare, sortare, spalare, zdrobire, incalzire termica zdrobitura, pasacitrizare, macerare enzimatica piure, presare la cald, uscare, extractie ulei, preparare piure, dulceata, gem, dozare, capsare, ambalare, marcare.
Linii tehnologice finalizate
- Sicran 2002 Lechinta, Bistrita Nasaud;Linii tehnologice in derulare:
- Chemark Rom Codlea, jud. Brasov;Se realizeaza dupa elaborarea fluxului tehnologic optim de obtinere a cidrului de fructe, in stransa concordanta cu capacitatea anuala de productie. Se stabilesc: volumul de suc de fructe ce urmeaza a fi fermentat, precum si cel pentru stocare/conditionare. Utilajele componente ale instalatiilor acopera toate operatiile incluse in fluxul tehnologic elaborat: sortare, spalare, zdrobire, macerare enzimatica zdrobitura (fructe colorate), presare la rece, cupajare cu suc concentrat, fermentare alcoolica dirijata, stocare, conditionare, filtrare, dozare (cu/fara impregnare), capsare, ambalare, marcare. Se acorda o importanta deosebita rezervoarelor de fermentare cu sistem de racire/incalzire, precum si bateriilor mobile pentru dozarea automata a activatorului/drojdiei/substantelor de cleire. Cidrul de fructe este fermentat in acetatoare speciale,de capacitate de la 250 - 2000 litri, pentru obtinerea otetului de fructe, in prezenta de bacterii acetice specifice si medii nutritive, parametri necesari pe perioada fermentatiei fiind monitorizati in permanenta. Acesta este conditionat, filtrat si dozat in butelii de sticla, dupa pasteurizare.
Linii tehnologice finalizate
- Lotex General, jud. Vaslui;Elaboram tehnologiile si furnizam utilaje pentru linii de prelucrare fructe sub forma de dulceata, gem, pasta de macese, compot. Liniile de prelucrare legume si fructe, cu o capacitate de minim 500 Kg/ora materie prima, se oferteaza in stransa corelatie cu posibilitatile de furnizare de utilitati, in special abur tehnologic si apa. O mentiune in plus o facem pentru conservele de legume, murate “lactic”, procedeu ce are la baza o tehnologie proprie. De asemenea, livram concentratoare de mica capacitate(200,250,300 litri) cu functionare pe abur tehnologic ce se preteaza pentru obtinerea de produse concentrate cu un nivel calitativ superior: dulceata, gem, peltea, bulion.
Linii tehnologice finalizate:
- Asociatia de Legume si Fructe Siculeni, Harghita;Linii tehnologice in derulare:
- Happy Orchard, CalarasiElaboram tehnologiile de obtinere a uleiului din plante aromatice proaspete/deshidratate precum si a apei aromate. Liniile includ echipamente fabricate in Franta de catre firme cu mare experienta in domeniu. Liniile includ si uscatoarele necesare pentru deshidratarea materialului vegetal, precum si echipamentele necesare pentru filtrarea si dozarea uleiului si a apei aromatice.
Linii tehnologice finalizate:
- ICDPMI-HORTING Bucuresti;Linii tehnologice in derulare:
- Chemark Rom Codlea, jud. Brasov;Linii tehnologice finalizate:
- Ferma Cenad, jud. Timis;Furnizam utilaje si echipamente pentru fabricarea cremelor cosmetice pe baza de emulsii cat si linii tehnolgice pentru dozarea in pungi a sapunului lichid sau a dezinfectantilor.
Utilaje si echipamente livrate:
- Moonhonique Comp SRL, PloiestiBIOKI
Produsele „BIOKI” sunt fabricate dupa o tehnologie proprie, elaborata dupa o experienta vasta in domeniu, in cercetare si productie. Detinem instalatii sucuri de fructe proprii care permit producerea, pe tot parcursul anului, a sucurilor naturale din legume si fructe. Semifabricatele de sucuri de fructe (visine,coacaze, mure, afine, catina,morcovi) necesare pentru realizarea combinatiilor cu mere sunt ambalate, dupa „flash” pasteurizare atent monitorizata in ambalaje aseptice si depozitate pana la utilizare.
Gama sortimentala de produse include:
- sucuri naturale de mere, mere si visine, mere si coacaze, mere, mere si morcovi, mere, catina si morcovi,mere,morcovi si ghimbir,mere si sfecla rosie, ambalate la sticle de 0,3L, 1,0L, cu inchidere twist-off si bag in box de 3,0L, 5,0L, 10,0L;20,0 L- oteturi de mere, mere si miere, vin rosu cu cimbru si busuioc, ambalate la butelii de sticla de 0,5L, cu inchidere pilfer-proof;
Sucurile naturale sunt produse exclusiv din fructe proaspete (mere, pere, visine, coacaze negre/rosii, mure, afine, aronia, catina), atent selectionate si sortate, nu au adaos de apa, suc concentrat de fructe, zahar, indulcitori, coloranti sau acidifianti. Procedeul de obtinere al sucurilor naturale este cel al presarii la rece a zdrobiturii de fructe. Continutul de sediment este controlat prin decantarea gravitationala, efectuata in mod natural. Pentru sucul de mere se folosesc anumite soiuri, iar la combinatiile de mere cu pere, visine, coacaze, mure, afine, sfecla rosie, morcovi, se pastreaza mereu raportul dintre ele, in asa maniera incat parametri organoleptici si fizico-chimici sa fie uniformi.
Produsele astfel obtinute se conditioneaza printr-o operatie de pasteurizare si se ambaleaza in sticle cu inchidere twist-off de capacitate 0,25 litri,0,3 litri si 1,0 litri sau in punga bag in box. Procedeul de pasteurizare efectuat cu ajutorul unui pasteurizator cu “sicane”, se efectueaza instantaneu, evitandu-se astfel gustul de “fiert”. Dupa inchiderea recipientilor de sticla, este controlat nivelul de vid obtinut, lucrul acesta conducand la imposibilitatea punerii in consum a produselor cu eventuale neconformitati calitative. Modalitatea de pasteurizare confera produselor finite o prospetime a gustului, pastrandu-se marea majoritate a indicatorilor nutritionali valorosi (vitamine, amino-acizi, elemente minerale, acizi organici).
Oteturile de mere, mere si miere se realizeaza prin dubla fermentatie alcoolica si acetica a sucului de mere sau amestecului de suc de mere si miere poliflora. Pentru aromatizarea otetului de vin rosu invechit se utilizeaza plante aromatice uscate. Produsele se conditioneaza si se pasteurizeaza la o temperatura joasa.
Periodic se efectueaza controlul fizico-chimic si microbiologic al produselor BIOKI la laboratoare acredidate.